Έχω μεγάλα θέματα με την μάνα μου, είναι καταπιεστική και θέλει να με ελέγχει. Είμαι παντρεμένη με δύο παιδιά και παίρνει τηλέφωνο και μιλάει μυστικά με τον άντρα μου ο οποίος της κάνει ανάλυση για τα πάντα. Αισθάνομαι ότι πνίγομαι.

Αυτό είναι ένα από τα φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας. Πραγματικά μπορώ να καταλάβω τη θέση σας και πόσο δυσάρεστη είναι. Το να αισθάνεστε ασφυκτικά δεν είναι διόλου περίεργο.Προφανώς και από το λίγο που με ενημερώνετε υπάρχει κάποιο θέμα με το ζήτημα των ορίων στην οικογένεια. Αναρωτιέμαι αν είναι μόνο η μητέρα σας και ο σύζυγό σας που σας περιορίζουν τόσο πολύ. Θα πρότεινα να διεκδικήσετε των σεβασμό των ορίων σας με ένα ενεργητικό και εποικοδομητικό τρόπο. Πιθανότατα να λειτουργείτε παθητικά . Καλό είναι να πείτε αυτό που θέλετε και αυτό που σας αρέσει. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλύτερα σε θετικές δηλώσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αισθάνονται ότι τους κατηγορείτε και άρα αμυντικά.
Σίγορα θέλει αρκετή δουλειά για να ακούσει κανείς τον εαυτό του και να μπορέσει να θέσει όρια. Αν είμασταν σε συνεδρία θα σκεφτόμασταν μαζί ποιο είναι το όφελος σας από αυτή την κατάσταση. Και πολλά άλλα φυσικά.

Share

Εγγραφή στο newsletter    Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή