Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες - Your Strength

Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες

Οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες διαγιγνώσκονται όταν υπάρχει συμπτωματολογία όπως η πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτωση, στυτική δυσλειτουργία, γυναικεία οργασμικά προβλήματα κ.ά. Ένας άνθρωπος που πάσχει από τέτοια προβλήματα δυσκολεύεται να βιώσει σεξουαλική ευχαρίστηση και επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία του και η σεξουαλική του ζωή.

Η αιτία εμφάνισης των σεξουαλικών δυσλειτουργιών ποικίλλει από άτομο σε άτομο και μπορεί να οφείλεται τόσο σε προσωπικούς όσο και σε περιβαλλοντικούς αλλά και πολιτιστικούς παράγοντες ενώ μπορεί να είναι το αποτέλεσμα χρήσης φαρμάκων και ουσιών ή να οφείλονται σε μία ιατρική πάθηση (π.χ. βλάβη του πυελικού νεύρου). Σημαντικό ρόλο επίσης διαδραματίζει και η ποιότητα της σχέσης των συντρόφων καθώς και στρεσογόνοι παράγοντες όπως τα οικονομικά και η εργασία.

Τα παραπάνω σεξουαλικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας, επιβαρύνοντάς την με επιπρόσθετο άγχος που με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύεται και επιδεινώνει την κατάσταση. Εκτός από τα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή, η ύπαρξη των δυσλειτουργιών, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με το σύντροφό μας, τους φίλους, την εργασία μας ακόμα και να οδηγήσει σε άλλες αγχώδεις διαταραχές όπως διαταραχές στον ύπνο. Κάποιοι από εμάς μπορεί να νιώσουν ότι απειλείται η ταυτότητά τους καθώς νοιώθουν μειονεκτικά ενώ δεν τολμούν να εξιστορήσουν το πρόβλημά τους. Ωστόσο, το πρόβλημα τη σημερινή εποχή είναι αρκετά συχνό και όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων βρίσκονται αντιμέτωποι με κάποιου είδους σεξουαλική δυσλειτουργία. Έτσι, αυτό που προτείνουμε, είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπισή τους προκειμένου να περιοριστούν αρχικά οι παράπλευρες δυσμενείς επιπτώσεις και μέσω της εύρεσης των αιτιών να επιλυθεί τελικά το πρόβλημα.

Share

Εγγραφή στο newsletter    Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή