Ψυχοθεραπεία ενηλίκων - Your Strength

Ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Κάποιοι όταν συναντούν με ένα ειδικό ψυχικής υγείας έχουν την αίσθηση ότι εκείνος είναι σε θέση να διαβάσει τη σκέψη τους. Πολλές φορές άγνωστοι σε παρέες με ρωτούν «πως με ψυχολογείς εμένα». Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία δεν είναι αστρολογία για να σου πει χωρίς να γνωρίζεστε βαθιά ποιος είσαι, τι κάνεις, και τι πρέπει να κάνεις. Πρόκειται για επιστήμη και τέχνη μαζί. Δε μπορούμε να διαβάσουμε κανένα μυαλό και καμία ψυχή χωρίς τη δική της θέληση. Η ψυχοθεραπεία από την πλευρά του θεραπεύομενου είναι μια πράξη θάρρους για να αποκτήσει περισσότερη αυτογνωσία, να γνωρίσει τη δυναμική του, να αποδεχτεί τις αδυναμίες του, να θέσει στόχους , να ανακαλύψει τις αλήθειες του, να απαλλαγεί από επιβλαβείς συνήθειες, να ανοιχτεί σε νέες εμπειρίες, να θεραπεύσει τα τραύματά του και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις, επώδυνα συναισθήματα, προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις ή/και δυσλειτουργικότητα στη καθημερινότητα τους. Ο θεραπευτής είναι ο ειδικός που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στο ταξίδι με προορισμό τον εσωτερικό μας κόσμο και θα καλλιεργήσει το έδαφος για να αντιπαρέλθουμε όλα αυτά που μας βασανίζουν.

Η ψυχοθεραπεία δε μας λέει τι να κάνουμε ή τι να μη κάνουμε. Πιστεύουμε στον άνθρωπο και στην ικανότητα του να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για τον εαυτό του. Ο θεραπευτής με τις γνώσεις του και την εμπειρία του ρίχνει φως σε ανεξερεύνητα σημεία της ψυχή μας και μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε, να λεκτικοποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε ψυχικές συγκρούσεις και ασυμφωνίες που βιώνουμε.

Αν αντιμετωπίζετε:

 • Άγχος
 • Κατάθλιψη
 • Αίσθημα κενού
 • Ιδεοψυχαναγκαστικά συμπτώματα
 • Ψυχοσωματικά
 • Έλλειψη αυτοπεποίθησης
 • Ψυχοσεξουαλικά
 • Ζητήματα με τους γονείς
 • Τοξικές σχέσεις
 • Φοβίες
 • Έντονο θυμό
 • Έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα
 • Δυσκολίες στο γάμο
 • Διαζύγιο
 • Πένθος
 • Αποχωρισμούς

«Για την ανάλυση της συμπεριφοράς ενός ατόμου, πρέπει να εξετάζονται:  η σχέση με το κοινωνικό σύνολο, η σχέση με τη δουλειά , η σχέση με το σεξ»

Alfred Adler, Αυστριακός ψυχίατρος

Συχνές Ερωτήσεις

Τι κάνει ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπευτής και πως μπορεί να με βοηθήσει;

Η προσέγγισή μου είναι συνθετική. Χρησιμοποιώ τη φιλοσοφία, τις αρχές και τις τεχνικές της προσωποκεντρικής, της γνωσιακής και της ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Η πρακτική μου επικεντρώνεται στην ενιαία προσέγγιση των ανθρώπων. Ο στόχος είναι η ουσιαστική ανταπόκριση προς τον άνθρωπο θεραπευόμενο σε συναισθηματικό, πνευματικό, γνωστικό, συμπεριφοριστικό και σωματικό επίπεδο. Δουλεύω συνθετικά ώστε να ευδοκιμούν η επιθυμία και η λειτουργικότητα του θεραπευόμενου  διαπροσωπικά και ενδοψυχικά , αναλύοντας τους περιορισμούς, τις συγκρούσεις, τις εσωτερικεύσεις και τα όρια που διαμορφώνουν την κάθε ιδιοσυγκρασία.

Η θεραπευτική σχέση δίνει στο πελάτη την ευχέρεια να νιώσει ασφάλεια και άνεση και να αξιοποιήσει τη συνεδρία όπως επιθυμεί. Μπορούμε να αναλύσουμε μια συγκεκριμένη εμπειρία, το νόημα που έχει γι αυτόν το σύμπτωμά του, ποια είναι η εικόνα του εαυτού, πως σχετίζεται με τους σημαντικούς άλλους, ποιες είναι δυσλειτουργικές πεποιθήσεις , οι ασυνήδειτοι φόβου κα.

Ποιες δυσκολίες έχουν οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν ψυχοθεραπεία;

Όλες οι ανθρώπινες εμπειρίες μπορούν να διερευνηθούν σε μια ψυχοθεραπευτική συνεδρία. Είναι ανεδαφικό αυτό που από κάποιους ακόμα λέγεται ότι σε ειδικό πάνε μόνο όσοι έχουν σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Το έντονο άγχος, οι φοβίες, η καταθλιπτική διάθεση, η ιδοψυχαναγκαστική συμπεριφορά, η βίωση τραυματικής εμπειρίας , το πένθος, ο χωρισμός, η ανεργία, η καχυποψία, το αίσθημα κενού, η έλλειψη νοήματος, οι αποφυγές καταστάσεων και άλλα είναι ζητήματα που χρήζουν ψυχοθεραπευτικής και συμβουλευτικής παρέμβασης. Η δική μου κατεύθυνση είναι η μείωση της δυσφορίας και των συμπτωμάτων μέσα από την αναγνώριση και επίλυση ενδοψυχικών συγκρούσεων.

Τι μπορώ να περιμένω από τη ψυχοθεραπεία;

Είναι πολλά αυτά που συμβαίνουν. Καταρχήν δίνεται χώρο στον εαυτό σας να εκφραστούν οι ανάγκες σας και να διερευνηθούν. Θα σας αποκαλυφθεί ένας κόσμος, ο δικός  εσωτερικός κόσμος με πολλές ανεξερεύνητες δυνατότητες και επιθυμίες, θα μπορέσετε να πειραματιστείτε με νέα συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές που θα σας φέρουν πιο κοντά στην αυτοπραγματωσή σας, θα γίνεται πιο επιεικής με τον εαυτό σας και με τους άλλους, θα γίνετε πιο αυθεντικοί στις συναναστροφές σας, θα αξιοποιήσετε την ευκαιρία πίσω από τη ψυχική κρίση και θα βγείτε πιο δυνατός και αποφασισμένος να πάρετε την ευθύνη της ζωή σας.

Πρακτικά θέματα

Που και πότε γίνονται οι συνεδρίες;

Τα θεραπευτικά αιτήματα του πελάτη είναι αυτά που καθορίζουν τη συχνότητα τη συχνότητα των συνεδριών. Συνήθως τα ραντεβού είναι μία ή δύο φορές την εβδομάδα στο γραφείο μου στη Νέα Φιλοθέη στην οδό Μπάκου 1, επί της Κηφισίας , 10 λεπτά από το μετρό στάση Πανόρμου. Οι συνεδρίες μπορούν να κανονιστούν καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα. Θα ήθελα να σημειώσω ότι διαθέτω ευελιξία στις ώρες και στις μέρες ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

Πόσες φορές θα πρέπει να σας επισκεφθώ;

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διερευνήσουμε μαζί αλλά η τελική απόφαση θα είναι δική σας. Υπάρχουν περιπτώσεις που 6 συνεδρίες είναι αρκετές και άλλες που πρέπει ο πελάτης να ακολουθήσει τον κύκλο 36 ή και περισσότερων συνεδριών. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η διάρκεια της συνεδρία και της θεραπείας  είναι συνυφασμένες  με την αναζήτηση του πελάτη και την ανάγκη για αλλαγή.

Τι γίνεται μέσα σε μια συνεδρία;

Ο θεραπευόμενος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη συνεδρία σύμφωνα με τις ανάγκες του. Το περιεχόμενο της συνεδρίας  είναι στην ευχέρεια  του πελάτη. Προσπαθώ στις συνεδρίες να μην είμαι κατευθυντική δηλαδή να λέω στον πελάτη τι να κάνει ή τι να μην κάνει ή να μιλήσει για πράγματα που δεν είναι έτοιμος ή που δε θέλει να μοιραστεί μαζί μου. Η μέθοδός μου συνίσταται  στο να αφήσω το θεραπευόμενο ελεύθερο  και να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Σημασία έχει μετά τη συνάντησή μας να έχει γίνει ανακατασκευή του προσωπικού νοήματος, έκφραση των συναισθημάτων και ικανοποίηση των ψυχικών αναγκών.

 

Απόρρητο

Επειδή τίποτα δεν είναι αυτονόητο θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ειδικοί ψυχικής υγείας  έχουν την νομική και την ηθική υποχρέωση να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με τη ζωή  των πελατών τους. Μόνο σε περιπτώσεις που υπόκεινται σε κίνδυνο η ακεραιότητα του θεραπευομένου ή τρίτων ή υπάρχει κάποια προμελέτη πραγματοποίησης κακουργήματος. Εκτός από αυτές τις περιπτώσεις η εχεμύθεια του περιεχομένου των συνεδριών είναι δεδομένη.

Καλέστε μας και κλείστε τη πρώτη συνεδρία στο κέντρο μας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Επικοινωνία

2106911107

Τηλ. Επικοινωνίας

Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με τις υπηρεσίες μας; Επικοινωνήστε μαζί μας με τον τρόπο που προτιμάτε και θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.


  Εγγραφή στο newsletter   Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή