Ψυχοσωματικά Προβλήματα - Your Strength

Ψυχοσωματικά Προβλήματα

Τα ψυχοσωματικά προβλήματα είναι μία μορφή εξωτερίκευσης των εσωτερικών μας συναισθημάτων που εκφράζονται με πόνο, αδυναμία, δύσπνοια, νευρολογικά προβλήματα, γαστρεντερικά προβλήματα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, και οδηγούν περαιτέρω σε δυσφορία ή ακόμη, προβλήματα στην καθημερινότητά μας.

Τα άτομα που πάσχουν από αυτού του τύπου τα προβλήματα δεν προσποιούνται τα συμπτώματά τους. Η ταλαιπωρία που βιώνουν από τον πόνο και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πραγματική, ανεξάρτητα από το αν μπορεί να βρεθεί μια παθολογική εξήγηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις πραγματοποιείται ένα πλήθος εξετάσεων, με στόχο των αποκλεισμό άλλων αιτιών, πριν διαγνωστεί κάποια διαταραχή σωματικών συμπτωμάτων. Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να εντείνει το άγχος και την απογοήτευση των πασχόντων.

Τα άτομα που πάσχουν από ψυχοσωματικά προβλήματα πηγαίνουν συνήθως σε κάποιο οικογενειακό γιατρό ή παθολόγο και όχι σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, καθώς δεν αναγνωρίζουν την αιτία που προκαλεί τα συμπτώματα που βιώνουν ή δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ανησυχίες τους γι’ αυτά είναι υπερβολικές. Μπορεί να συνεχίσουν να φοβούνται και να ανησυχούν, ακόμη και όταν τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή παθολογική αιτία. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει, αν έχετε υπερβολική ανησυχία για την υγεία σας και υποβάλετε συνεχώς τον εαυτό σας σε εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς, να βάλετε κι έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας στη λίστα με τους γιατρούς που επισκέπτεσθε. Εμείς έχουμε τις γνώσεις και τη διάθεση να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε αυτό το φόβο και την ανησυχία, με στόχο τη μείωση και την εξάλειψη των συνακόλουθων σωματικών συμπτωμάτων που σας προκαλούν.

Share

Εγγραφή στο newsletter    Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή