Προβλήματα Ύπνου - Your Strength

Προβλήματα Ύπνου

Στα προβλήματα ύπνου περιλαμβάνεται οποιαδήποτε κατάσταση δημιουργεί δυσκολίες στον ύπνο των ατόμων, εκδηλώνονται με διάφορα συμπτώματα κι έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ατόμων. Στα προβλήματα ύπνου περιλαμβάνονται η αϋπνία, η ναρκοληψία, διαταραχές ύπνου που σχετίζονται με την αναπνοή, διαταραχές του κιρκαδιανού ρυθμού του ύπνου, διαταραχές ύπνου με απουσία ταχειών οφθαλμικών κινήσεων, διατραχή εφιαλτών κ.ά.

Τα άτομα που πάσχουν από προβλήματα ύπνου συνήθως, παραπονιούνται για την ποιότητα, το πρόγραμμα και την ποσότητα του ύπνου. Η κατάθλιψη, που απορρέει από αυτά τα προβλήματα και η δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι βασικά χαρακτηριστικά των προβλημάτων ύπνου.

Τα προβλήματα ύπνου συχνά συνοδεύονται από κατάθλιψη, άγχος και γνωστικές αλλαγές που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά το σχεδιασμό και τη διαχείριση της θεραπείας. Επιπλέον, τα επίμονα προβλήματα του ύπνου αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την επακόλουθη ανάπτυξη ψυχικών ασθενειών και διαταραχών χρήσης ουσιών. Μπορούν, επίσης, να αντιπροσωπεύουν μια πρόδρομη έκφραση ενός επεισοδίου ψυχικής ασθένειας, επιτρέποντας τη δυνατότητα πρόωρης παρέμβασης.

Επομένως, χρειάζεται αξιολόγηση από κάποιον ειδικό και στη συνέχεια εξατομικευμένη παρέμβαση, ανάλογα με τις αιτίες που τα προκαλούν. Ένας καλός και ξεκούραστος ύπνος είναι ο ισχυρότερος σύμμαχός μας για να καταφέρουμε να είμαστε παραγωγικοί στην καθημερινότητά μας. Είναι, λοιπόν, υψίστης σημασίας η προσοχή και προστασία του ύπνου μας, καθώς αν δεν προσέξουμε διακινδυνεύουμε, όχι μόνο την ψυχική, αλλά και τη σωματική μας υγεία!

 

Share

Εγγραφή στο newsletter    Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή