Προβλήματα Πρόσληψης Τροφής - Your Strength

Προβλήματα Πρόσληψης Τροφής

Τα προβλήματα πρόσληψης τροφής χαρακτηρίζονται από προβλήματα συμπεριφοράς που σχετίζονται με τη διατροφή, και έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταβολή της κατανάλωσης ή της απορρόφησης της τροφής και επηρεάζουν σημαντικά τη σωματική υγεία ή την ψυχοκοινωνική λειτουργία.

Αυτές τα προβλήματα, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας, τα συναισθήματά σας και την ικανότητά σας να λειτουργείτε σε σημαντικούς τομείς της ζωής. Τα πιο συνηθισμένα διατροφικά προβλήματα είναι η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και η διαταραχή υπερτροφίας.

Κοινό σημείο σε αυτή την ομάδα διαταραχών είναι στοιχεία, όπως η υπερβολική εστίαση στο βάρος, το σχήμα του σώματος και το είδος, το χρώμα και την υφή του φαγητού, τα οποία οδηγούν σε επικίνδυνες διατροφικές συμπεριφορές. Αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την πρόσληψη κατάλληλων ποσοτήτων και θρεπτικών συστατικών.

Τα προβλήματα πρόσληψης τροφής μπορούν να βλάψουν επίσης την καρδιά, το πεπτικό σύστημα, τα οστά και τα δόντια και το στόμα και να οδηγήσουν σε άλλες ασθένειες. Αναπτύσσονται συνηθέστερα στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες, αν και μπορούν να αναπτυχθούν και σε άλλες ηλικίες.

Με τη σωστή θεραπεία, μπορείτε να επιστρέψετε σε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και μερικές φορές να αντιστρέψετε σοβαρές επιπλοκές που προκαλούνται από αυτά τα προβλήματα.

Share

Εγγραφή στο newsletter    Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή