Προβλήματα Εθισμού - Your Strength

Προβλήματα Εθισμού

Τα προβλήματα εθισμού αποτελούν την κατάχρηση ουσιών εκ μέρους των ατόμων. Στις ουσίες περιλαμβάνονται δέκα ξεχωριστές κατηγορίες «φαρμάκων» όπως αλκοόλ, κάνναβη, παραισθησιογόνα, οπιοειδή, ηρεμιστικά και υπνωτικά, αγχολυτικά, διεγερτικά όπως η αμφεταμίνη και η κοκαΐνη, καπνός και η λίστα συνεχώς ανανεώνεται…

Οι αιτίες των προβλημάτων εθισμού εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως το οικογενειακό περιβάλλον και τα βιώματα της παιδικής ηλικίας, το κοινωνικό περιβάλλον, το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, η εν γένει προσωπικότητα του ατόμου κ.ά. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι άτομα με χαμηλότερα επίπεδα αυτοέλεγχου, μπορεί να είναι ιδιαίτερα προδιάθετοι για την ανάπτυξη προβλημάτων χρήσης ουσιών.

Στη βασική συμπτωματολογία της χρήσης ουσιών ανήκει ένα σύμπλεγμα γνωστικών, συμπεριφορικών και φυσιολογικών συμπτωμάτων που δείχνουν ότι το άτομο συνεχίζει να κάνει χρήση ή είναι εξαρτημένος. Πιο αναλυτικά, με τη χρήση ουσιών, αρχίζουν να πραγματοποιούνται αλλαγές στη συμπεριφορά και τις καθημερινές μας συνήθειες, γεγονός που δεν αργεί να γίνει αντιληπτό από τους γύρω μας. Για παράδειγμα, ο τρόπος σκέψης και δράσης εξαρτάται και βρίσκεται σε συνάρτηση με την εύρεση και χρήση της ουσίας προτίμησης.

Όλα τα παραπάνω, έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας, στη σκέψη και έκφραση και στην εν γένει συμπεριφορά μας. Πρόκειται λοιπόν για μία διαταραχή με ποικίλες επιπτώσεις στη ζωή μας και η βοήθεια από κάποιο ειδικό ψυχικής υγείας είναι καθοριστική. Σεβόμενοι πάντοτε την προσωπικότητά σας και με πλήρη εχεμύθεια μπορούμε να σας βοηθήσουμε στον προσωπικό σας αγώνα για ψυχική ανάκαμψη και μια ζωή απαλλαγμένη από εξαρτήσεις!

Share

Εγγραφή στο newsletter



    Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή