Πως έχει επηρεάσει  η κρίση του COVID-19 την ηγεσία? - Your Strength

Πως έχει επηρεάσει η κρίση του COVID-19 την ηγεσία?

Η πανδημία του COCID-19 έφερε τεράστιες αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά και την εργασία των ανθρώπων. Οι άνθρωποι που είναι στον τομέα της υγείας για παράδειγμα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ξεπέρασαν τα όρια τους σε πολλές περιπτώσεις.

Οι υπάλληλοι γραφείου από την άλλη αναγκάστηκαν να αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες και να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα όπως είναι η εξ’ αποστάσεως εργασία. Για κάποιους τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά αφού έχασαν την δουλειά τους ή αναγκάστηκαν να δουλεύουν με μειωμένο ωράριο.

Μέσα σε όλη αυτή την αβεβαιότητα, όλοι  προσβλέπουν στους ηγέτες για να τους καθοδηγήσουν και να τους εμψυχώσουν ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην νέα πραγματικότητα.

Η πανδημία COVID-19 έδειξε την ανθρώπινη πλευρά των ηγετών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πραγματικής φροντίδας για υπαλλήλους και πελάτες. Τώρα πρέπει να διατηρήσουν αυτή τη νοοτροπία, ενώ ενεργούν επίσης με τόλμη καθώς οι οργανώσεις τους περνούν από τις διάφορες φάσεις της πανδημίας.

Οι φάσεις της πανδημίας και ο τρόπος που η καθημερινότητα αλλάζει εξαιτίας της επηρεάζουν διαφορετικά την κάθε επιχείρηση, με άλλες να κάνουν βήματα μπροστά, άλλες να κάνουν βήματα πίσω και σε άλλες να υπάρχει αστάθεια, ανάλογα με τα κρούσματα και τα μέτρα που λαμβάνει η κάθε πολιτεία για να την αντιμετώπιση του COVID-19.

Πως όμως αντιμετωπίζουν τον COVID-19 οι ηγέτες των επιχειρήσεων?

Από τον Φεβρουάριο που ξεκίνησε η πανδημία έχουν γίνει διάφορες έρευνες σχετικά με τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις την νέα καθημερινότητα. Με βάση αυτές τις έρευνες οι ηγέτες των επιχειρήσεων δώσανε βάση στα εξής:

  1. Να κάνουν πράξεις και να μην μένουν στα λόγια.

Οι ηγέτες έπρεπε να πάρουν δύσκολες αποφάσεις όπως είναι

  • ο τρόπος λειτουργίας της επιχείρησης,
  • οι λήψεις αποφάσεων για τον τρόπο που θα λειτουργεί,
  • οι προσλήψεις και οι απολύσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η επιχείρηση,
  • η διαχείριση τον οικονομικών,
  • η προφύλαξη της υγείας των εργαζόμενων.
  1. Να ασχολούνται με την ουσία των προβλημάτων.

Εκτός από τις αποφάσεις που έπρεπε να πάρουν οι ηγέτες των επιχειρήσεων, έπρεπε να ασχοληθούν και με την ουσία των σημαντικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και να αφήσουν τα υπόλοιπα στην άκρη.

Αυτό έχει να κάνει με την ανθρώπινη πλευρά της ηγεσίας, και με τον τρόπο που θα παρακινήσουν τους εργαζόμενους τους ώστε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να στηρίξουν την επιχείρηση σε αυτή την δύσκολη εποχή.

Ο συνδυασμός των 2 αυτών παραγόντων είναι που έκαναν τους ηγέτες των επιχειρήσεων να τα καταφέρουν και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις όρθιες σε αυτή την δύσκολη εποχή. Άλλωστε στα δύσκολα πάντα ξεχωρίζουν οι πραγματικοί ηγέτες από τους υπόλοιπους.

Share

Εγγραφή στο newsletter    Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή