Αγαπητοί μου/ Αγαπητές μου,

Αυτό είναι το  blog που μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας προκειμένου να απαντήσουμε στις ανησυχίες, στις απορίες και στους προβληματισμούς σας. Είμαστε σε θέση να έχουμε ανοιχτή αυτή τη πύλη της επικοινωνίας μαζί σας δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να δούνε τη δουλειά μας, να μάθουν σχετικά με αυτά που τους απασχολούν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Όπως καταλαβαίνετε δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να κάνουμε θεραπεία μέσω του  blog, ούτε να  αποκτήσουμε αυτογνωσία, ούτε να κάνουμε κάποια σημαντική αλλαγή. Είναι όμως μια καλή αρχή γνωριμίας. Περιμένουμε τα μηνύματά σας  και ελπίζουμε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον  σας!

Πήρατε ένα κακό βαθμό και αισθάνεστε άχρηστη? Προφανώς έχετε στην προκειμένη περίπτωση ένα δυσλειτουργικό τρόπο σκέψης. Μπορεί ένας κακός βαθμός να σας χαρακτηρίζει συνολικά? Δεν έχετε ταλέντα , δεξιότητες, προτιμήσεις, όνειρα και άλλα που να σας εκφράζουν? Σίγουρα έχετε όλοι έχουμε. Για κάποιο λόγο παρουσιάζετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Επειδή το πρόγραμμα είναι απαιτητικό ανησυχείτε. Είναι λογικό να υπάρχει σχετικό άγχος ειδικά να είστε καινούρια. Ζητήστε  την βοήθεια των καθηγητών σας και του διοικητικού προσωπικού και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να απολαύσει το ταξίδι.

Αυτό είναι ένα από τα φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας. Πραγματικά μπορώ να καταλάβω τη θέση σας και πόσο δυσάρεστη είναι. Το να αισθάνεστε ασφυκτικά δεν είναι διόλου περίεργο.Προφανώς και από το λίγο που με ενημερώνετε υπάρχει κάποιο θέμα με το ζήτημα των ορίων στην οικογένεια. Αναρωτιέμαι αν είναι μόνο η μητέρα σας και ο σύζυγό σας που σας περιορίζουν τόσο πολύ. Θα πρότεινα να διεκδικήσετε των σεβασμό των ορίων σας με ένα ενεργητικό και εποικοδομητικό τρόπο. Πιθανότατα να λειτουργείτε παθητικά . Καλό είναι να πείτε αυτό που θέλετε και αυτό που σας αρέσει. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλύτερα σε θετικές δηλώσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν θα αισθάνονται ότι τους κατηγορείτε και άρα αμυντικά.
Σίγορα θέλει αρκετή δουλειά για να ακούσει κανείς τον εαυτό του και να μπορέσει να θέσει όρια. Αν είμασταν σε συνεδρία θα σκεφτόμασταν μαζί ποιο είναι το όφελος σας από αυτή την κατάσταση. Και πολλά άλλα φυσικά.

Τα περισσότερα site γνωριμιών δεν είναι καλές λύσεις για την αναζήτηση συντρόφου. Θα πρέπει να δούμε πως καλλιεργείτε μια τέτοια επαφή, ποια είναι τα μηνύματα τα οποία στέλνονται και τι πραγματικά ψάχνουν αυτοί οι άνδρες. Οπωσδήποτε έχουν ένα μοντέλο στο μυαλό τους που αυτό εξυπηρετούν. Υποθέτω μια ωραία γυναίκα πρόθυμη ερωτικά.
Εσάς όμως ποιες είναι οι ανάγκες σας; Καμιά φορά τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.

Προφανώς βάζει ως προτεραιότητα τα παιδιά του. Αυτό ή το δέχεσαι ή δε το δέχεσαι. Κάτι άλλο που θα πρέπει να κάνεις σαφές είναι αν αυτό είναι πραγματικότητα ή μια δικαιολογία. Θα ήθελα επίσης να αναρωτηθείς πόσο συναισθηματικά διαθέσιμη είσαι για να φτιάξεις μια ζωή μαζί του.

Η κατάθλιψη είναι μια νόσος που θεραπεύετε. Είναι λογικό να νιώθετε απαισιόδοξος αφού έχετε κατάθλιψη. Η αρνητική θεώρηση του εαυτού, του κόσμου και του μέλλοντος είναι συμπτώματα της κατάθλιψής. Τα φάρμακα βοηθούν στο 60 με 70% των περιπτώσεων. Η συνθετική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση θα σας βοηθούσε σε εύλογο χρονικό διάστημα να ξεπεράσετε αυτή την κατάσταση.

Η σχέση του σύζυγού σας με την μητέρα του είναι σεβαστή. Από την άλλη το δικό σας σπίτι είναι ένα άλλο σπίτι και οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από το ζευγάρι. Θα φώτιζα περισσότερο τη σχέση με το συζυγό σας και τον φόβο σας να χωρίσετε.

Πρόκειτε για κοινωνική φοβία και είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Χρειάζεται ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για να θεραπευτεί. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι γνωσίες σας, τα συναισθήματά σας, οι συμπεριφορές σας, οι σχέσεις  σας με τους άλλους, η εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας κλπ. Τα βιβλία και τα φάρμακα βοηθούν αλλά δεν έχουν την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής σχέσης, των ποιοτήτων και των τεχνικών που παρέχουμε μέσα στις συνεδρίες. Είναι σοβαρό αυτό που συμβαίνει και υποθέτω ότι μειώνει τη λειτουργικότητά σας. Οπωσδήποτε όμως είναι θεραπεύσιμο και μπορείτε να βοηθηθείτε.

Έχει πρωταρχική σημασία να δούμε αν αυτή η σεξουαλική ζωή είναι απόρροια της διπολικής διαταραχής ή αν είναι επιλογή ζωής. Αν οφείλετε στη διαταραχή χρειάζεται θεραπεία για να μη κάνετε πράγματα που θα τα μετανιώσετε μετά γιατί συχνά ο διπολικός ασθενής έχει δραστηριότητες  που μετανιώνει μετά. Είναι σημαντικά επίσης αυτά που λέτε  ότι είσασταν καλό παιδί και δε κάνατε αυτά που θέλετε.
Είναι δυνατό να έχετε καλλιεργήσει ένα ψευδή εαυτό  για να κερδίσει την αποδοχή των άλλων. Ποια είναι τα συναισθήματά σας, τι σας λένε; Είναι ερωτηματικά που πρέπει να διαλευκανθούν.

Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα σημείο σύγκρουσης με τη σύζυγό σας. Είναι πολύ ενοχλητικό να θέλει ο ένας την τάξη και ο άλλος να είναι χύμα. Οι άνθρωποι όμως μεταξύ μας διαφέρουμε και ο καθένας βλέπει τα πράγματα με το δικό του τρόπο. Άλλος διασκεδάζει κάνοντας ποδήλατο και άλλος βλέποντας θέατρο, κάποιοι είναι φανατικοί δεξιοί κάποιοι άλλοι προτιμούν την αριστερά. Αυτό που έχει σημασία να δείτε είναι τη συμπεριφορά της γυναίκας σας με τους άλλους, είναι δηλαδή το ίδιο χύμα ή διαφορετική.Υπάρχουν άλλα θέματα στο ζευγάρι, πως επικοινωνείτε, σε ποια φάση βρίσκεστε οικογενειακά, πως είναι η ερωτική σας ζωή.
Είναι θέματα που απαιτούν διερεύνηση.

Load More

Στείλτε μας το ερώτημα σας:


   

   

   
   
   

   

  Εγγραφή στο newsletter   Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή