Μπορείς να φύγεις από την κατάθλιψη! - Your Strength

Μπορείς να φύγεις από την κατάθλιψη!

Τι κοινό είχαν ο βασιλιάς Σολομώντας, ο Αβράαμ Λίνκολν , η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, ο Ούινστον Τσόρτσιλ και ο συνθέτης Γιαν Σιμπέλιους; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν κατάθλιψη. Είχανε κατάθλιψη αλλά δε τους εμπόδισε να δημιουργήσουν προσωπικά και επαγγελματικά και να ανταπεξέλθουν  στις περιστάσεις. Αυτό είναι ένα χαρούμενο μήνυμα : η κατάθλιψη θεραπευεται. Είναι όμως δύσκολα τα πράγματα. Τα συναισθήματά μας , η ενεργειά μας , η σκέψη μας, η ερωτική μας διάθεση, ο ύπνος μας, η συγκέντρωσή μας, οι κοινωνικές μας σχέσεις και όχι μόνο όλα επηρεάζονται. Η έλλειψη ευχαρίστησης, ο φόβος και άγχος είναι μερικά από τα φαινόμενα. Η κατάθλιψη επηρεάζει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Δυσκολευόμαστε να απολαύσουμε μια ταινία ή να θυμηθούμε τι διαβάσαμε στην εφημερίδα. Οι εικόνες που δημιουργεί το μυαλό μας είναι σκοτεινές με ένα αίσθημα απελπισίας και αβοηθητότητας . Η συμπεριφορά μας γίνεται αντικοινωνική, κλεινόμαστε στον εαυτό μας, αισθανόμαστε ένταση, ντρεπόμαστε τους άλλους και δυσκολευόμαστε στις αποφάσεις μας.

Στην κατάθλιψη οι σχέσεις με τους άλλους γίνονται δύσκολες έως μαρτυρικές. Μπορεί να υποφέρουμε από συγκρούσεις που δε μπορούμε να διαχειριστούμε, μπορεί να έχουμε θυμό, μπορεί οι δικοί μας άνθρωποι να μας αγνοούν ή να νιώθουμε ότι τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα.

Όταν νιώθουμε κατάθλιψή  μπορεί να αισθανόμαστε ότι έχουμε ηττηθεί από κάτι ή υποταχθεί σε κάποιον ή έχουμε αποτύχει σε κάτι σημαντικό για εμάς. Έτσι μπορεί να νιώθουμε κατώτεροι, ανάξιοι, να μη διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και να ανεχόμαστε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει είναι να μάθουμε να ελέγχουμε καλύτερα τη ζωή μας. Η κατάθλιψη μας σπρώχνει σε αρνητικές σκέψεις, ανακλήσεις αρνητικών γεγονότων και απελπισία. Η σκέψη μας είναι αυτή που πρέπει να ενεργοποιηθεί προκειμένου να αναχαιτίσει το σύστημα της κατάθλιψης. Οι δυσλειτουργικές πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας είναι αυτές που πυροδοτούν αρνητικές δηλώσεις προν τον εαυτό όταν πυροδοτηθούν.  ¨Εχουμε ένα μεγάλο εύρος τεχνικών στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης ανάλογα με τον τύπο και τα συμπτώματά της. Αν σας ταλαιπωρεί στείλτε μας την ανησυχία σας στο   blog και θα σας απαντήσουμε δωρεάν ή κλείστε ραντεβού για συνεδρία μέσω skype  ή στο κέντρο μας.

Έχετε πρόβλημα στο γάμο σας, με τα παιδιά σας, με τη δουλειά σας, με τους φίλους σας,  με την οικογένειά σας; Μη τα αφήνετε να διογκώνονται. Η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια όμορφη ζωή! Ότι και να σας απασχολεί έχει τη λύση του. Οι δυσκολίες σας είναι και δικές μας. Είμαστε μαζί σας. Καλέστε μας στο 6970668513 ή μπείτε στο blog μας και αναζητήστε δωρεάν βοήθεια. Θα σας απαντήσουμε και θα γνωριστούμε καλύτερα!!

Share

Εγγραφή στο newsletter    Μπορείτε να κάνετε απο-εγγραφή οπιαδοίποτε στιγμή